BBQ hout kopen online

Heb je een barbecue en wil je graag op hout stoken? Wat is het beste bbq hout wat je kunt gebruiken?

Wij geven je graag meer advies en uitleg voordat je gaat kopen!

Beste keuze hout voor bbq: Es/Eik/Beuk Mix

Welke soort hout kan ik het beste voor mijn barbecue gebruiken?

Om het beste vlees te bereiden is een harde houtsoort nodig. Barbecuen met hout geeft je vlees die perfecte extra smaak die je anders niet erin krijgt. De houtsoorten Essen, Beuken en Eiken zijn daarom allemaal perfect aangezien dit harde houtsoorten zijn.

Smaken verschillen! Eten is iets wat met smaak te maken heeft. Het is daarom ook niet te zeggen welke houtsoort absoluut het beste voor jou is. De ene persoon houdt meer van een rokerige smaak en de andere minder. Je zal dus moeten experimenteren met wat je lekker vindt.

bbq hout barbecue

Er is veel hout beschikbaar wat snel brandt, maar uiteindelijk te weinig goede warmte afgeeft. Denk hierbij aan populierenhout en wilgenhout of berkenhout. Deze soorten moet je dus vermijden.

Goede houtsoorten om op de bbq op te stoken zijn:

Beste Keuze: Es-Eik-Beuk mix voor je barbecue: Harde houtsoorten en sterke en prettige aroma

De meest ideale combinatie is het gebruik van essenhout, eikenhout en beukenhout samen. Waarom is dat zo? Beukenhout geeft in combinatie met eikenhout een sterke en prettige aroma die goed te gebruiken is als smaakmaker voor het voedsel. Beide houtsoorten zijn hard en geven gedurende langere tijd een hoge warmte af. Belangrijk is met eikenhout en beukenhout dat je met wat aanmaakhout het eerst goed de tijd geeft om optimaal te branden. Je zult zien dat als het eenmaal brandt je een geweldige temperatuur kunt bereiken.
Het essenhout is vooral geschikt als je wat minder geuren wilt en om bijvoorbeeld je vuur goed mee aan te maken. Van de 3 soorten barbecue hout is essenhout namelijk het makkelijkste te ontbranden.

Speciaal voor de barbecue fans hebben wij een mix van alle drie de soorten beschikbaar:

Ook een goede keuze: De eik-beuk mix

Hetzelfde als hierboven, maar dan zonder essenhout. Werkt ook prima, maar vereist wel iets meer stookervaring. Eikenhout en beukenhout zijn dermate hard dat je daar zonder essenhout zeker extra goed aanmaakhout bij moet gebruiken.

Het is goed om te weten hoe je het beste je bbq kunt aansteken. Een paar handige tips voor je op een rij:
1. Gebruik goed aanmaakhout. Leg de droge blokken hout eerst in je bbq en leg daar het aanmaakhout bovenop.
2. Zorg dat de rook met de wind mee de goede kant op gaat, dus niet naar je gasten of het huis in.
3. Ontsteek het aanmaakhout nu en als de eerste vlammen goed grip op het hout hebben doe je de klep van de barbecue dicht. Heb je geen klep op je bbq zorg er dan voor dat je de wind niet teveel mee laat spelen om wel voldoende warmte dichtbij de barbecue te houden.
4. Leg na een tijd tijdje nog wat extra hout op het vuur. Je hebt nu een vergelijkbaar effect als met houtskool. Je ziet een gloeiende massa. Perfect dus!
5. Als je een temperatuurmeter hebt kijk dan of je bbq goed heet is. Afhankelijk van welk vlees je gaat braden moet je kijken wat hier de geschikte temperatuur voor is. Een flink groot stuk vlees bijvoorbeeld langzaam laten garen moet je op 120-130 graden doen. Wil je snel veel vlees garen dan mag je gerust naar 200 graden of hoger gaan. Heb je geen temperatuurmeter? Geen ramp…ga gewoon op je gevoel af en test met het vlees wat voor jou goed werkt.
6. Hou de temperatuur in de gaten en leg pas nieuw hout bij als je ziet dat de warmte langzaam onder je gewenste temperatuur gaat zakken.Je barbecue met hout aansteken

Uiteindelijk bepaald de bbq die je hebt en het vlees wat je wilt braden hoe lang je nodig hebt voor je vlees heerlijk op je bordje ligt. Of je nu een Weber barbecue hebt of een ander merk, het soort hout en hoe jij met het vlees omgaat bepaald voornamelijk de kwaliteit!

Oefen en test vooral veel en je komt tot het perfecte stuk vlees. Eet smakelijk!

Op zoek nog naar een nieuwe BBQ? Hou online de deals goed in de gaten en vergeet ook niet dat je eind november goede Black Friday Deals kunt scoren!

Zoek je hout voor je vuurkorf of pizza oven? Dat kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder:
Hout voor de pizza oven
Hout voor de vuurkorf