Pizza oven hout kopen

Heb je een houtgestookte pizza oven en pizza oven hout nodig? Dan is de vraag natuurlijk welk soort hout je het beste hiervoor kunt gebruiken. Wij geven je graag meer advies en uitleg voordat je gaat kopen!

Beste keuze hout voor pizzaoven: Eik/Beuk Mix

Welke soort hout kan ik het beste voor mijn pizza oven of houtoven gebruiken?

Om de beste pizza te kunnen maken in je eigen oven is het soort hout wat je gebruikt van groot belang. Hout is de beste brandstof die je kunt bedenken bij het bereiden van eten.

Er is veel hout beschikbaar wat snel brandt, maar uiteindelijk te weinig goede warmte afgeeft. Denk hierbij aan populierenhout en wilgenhout.
Goede houtsoorten om op de pizza oven op te stoken zijn:

1. Beste Keuze: Eikenhout en beukenhout mix voor je pizza oven: Perfecte temperatuur

De meest ideale combinatie is het gebruik van eikenhout en beukenhout samen. Waarom is dat zo? Beukenhout geeft in combinatie met eikenhout een sterke en prettige aroma die goed te gebruiken is als smaakmaker voor het voedsel. Beide houtsoorten zijn hard en geven gedurende langere tijd een hoge warmte af. Belangrijk is met eikenhout en beukenhout dat je met wat aanmaakhout het eerst goed de tijd geeft om optimaal te branden. Je zult zien dat als het eenmaal brandt je een geweldige temperatuur kunt bereiken.

Speciaal voor de pizza bakkers hebben wij een mix van beide soorten beschikbaar:

2. Essenhout voor je pizza oven: Snel heet vuur

Essenhout wordt ook veel gebruikt als houtsoort om pizza’s mee te bakken. Wij hebben een aantal restaurants die met ons hout stoken en een groot deel daarvan doet dit op essenhout. Essenhout is ook een harde houtsoort en qua geur wat neutraler dan beuken. Het hout gaat wat makkelijker aan dan eiken en beukenhout en is daarom geliefd als meer universeel hout om de oven op te stoken. Daarnaast is het hout ook iets goedkoper en daarmee een prima keuze voor in je oven.

Heb je essenhout nodig? Bestel het eenvoudig bij Haardgoud:

3. Es-Eik-Beuk mix voor je pizza oven: Test wat jouw voorkeur heeft

Wil je van alle drie de soorten hout gebruiken? Dan is een Es-Eik-Beuk mix ideaal. Vergeet niet: Elke pizza oven is weer anders. Testen met het hout is zeker als je net start aan te bevelen. Deze mix is daar geschikt voor.
Je begint het vuur idealiter met wat blokken essenhout en goed aanmaakhout. Als het vuur goed brandt doe je hier eik en/of beuk bij en je bereikt de ideale temperatuur.

Je pizza oven aansteken

Het is goed om te weten hoe je het beste je pizza oven kunt aansteken. Een paar handige tips voor je op een rij:
1. Gebruik goed aanmaakhout en eventueel 1 of 2 aanmaakblokjes erbij. Plaats deze in je oven onder het rookkanaal.
2. Zorg dat het rookkanaal open staat.
3. Ontsteek het aanmaakhout nu en als de eerste vlammen komen doe je de deur dicht. Heb je geen deur in je pizza oven zorg er dan voor dat het hout niet te dicht bij de ingang ligt.
4. Plaats als het aanmaakhout goed brandt 2 blokken hout op het vuur.
5. Als deze 2 blokken goed branden schuif dan het hout naar achterin de pizza oven en plaats er dan nog 2 blokken hout bij.
6. Veeg de oven waar eerst het hout heeft gelegen schoon met een stoffer die tegen warmte kan. Je wilt namelijk geen as onder de bodem van je pizza hebben.

Nu zal de oven goed warm gaan worden en temperatuur op gaan bouwen. Als de oven rond de 300 graden Celsius is dan ben jij klaar voor een heerlijke pizza! In ongeveer 40 tot 50 seconden bak je dan een pizza. Eet smakelijk!

Hout voor je bbq nodig of de vuurkorf? Dat verkopen wij uiteraard ook!