Essenhout

Essenhout haardhout eigenschappen:

✅  Harde houtsoort
✅  Traag brandend
✅  Stoken met minimaal 3 blokken tegelijk
✅  Geschikt voor middelgrote haarden of houtkachels
✅  Laag vochtpercentage van tussen de 10% en 15%
✅  Mooi en rustig vlammenspel
✅  Afmeting van de houtblokken standaard op 25cm, dus ideaal te stapelen

Essen haardhout kopen online

Essen haardhout is een harde houtsoort. Essenhout is populair in Nederland. Het brandt lang en mooi en is goed verkrijgbaar. Tevens spat het niet dus ideaal voor een echt open haard. Met name geschikt voor de middelgrote kachel of haard. Essenhout is mooi blank hout en ziet er zodoende ook extra mooi uit in je houtopslag.

Naast enkel essenhout, verkopen wij ook een mix met beuken en eiken. Dit zijn alledrie harde houtsoorten voor langdurig brandplezier. Zorg ook voor goed aanmaakhout zodat je de houtblokken daarop goed kan laten branden. Als je vuur eenmaal goed brandt heb je urenlang een heerlijke warmte.

Essenhout openhaardhout eigenschappen

Essen haardhout is net als beukenhout en eikenhout één van de hardere houtsoorten.
In verhouding met andere houtsoorten die wij verkopen, zoals berken brandt het essenhout een stuk langer. Het ontsteken van een goed haardvuur met essenhout is vrij eenvoudig. Doordat het hout goed gedroogd is en makkelijk brandt zal je haardvuur snel mooie en warme vlammen geven.

Essenhout prijs

Wij hanteren scherpe en eerlijke prijzen. Dit houdt in dat de prijzen niet snel fluctueren en de verzendkosten in heel Nederland (muv Waddeneilanden) zijn inbegrepen.

Natuurgedroogd brandhout van Nederlandse bodem

Al het kachelhout wat bij ons wordt verkocht komt van Nederlandse bodem en is zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt. Het meeste hout komt logischerwijs van de Veluwe aangezien daar het meeste bossen zijn. Wij kopen de stammen zelf in bij houtbedrijven en kloven daar vervolgens machinaal houtblokken van. Dit hout is perfect te gebruiken als openhaardhout. Wij garanderen de hoogst mogelijke kwaliteit en alle houtblokken zijn op dezelfde maat gekloofd waardoor het ideaal te stapelen is in je houtopslag of in huis.

Essen stookhout kopen?