Eikenhout

Eikenhout haardhout eigenschappen:

✅  Harde houtsoort
✅  Lang brandend, 1 houtblok brandt gemiddeld 1,5 uur!
✅  Ruikt erg lekker
✅  Stoken met ongeveer 4 blokken tegelijk
✅  Geschikt voor grotere haarden of houtkachels
✅  Laag vochtpercentage van tussen de 10% en 15%
✅  Levendig vlammenspel
✅  Afmeting van de houtblokken standaard op 25cm, dus ideaal te stapelen

Eiken haardhout kopen online

Eiken haardhout is een hardere houtsoort. Eikenhout is het perfecte stookhout voor een langdurige warmte in huis. Met name geschikt voor de grotere kachels of haarden. Het eikenhout is een hardere houtsoort en brandt traag. Perfect voor de echt koude winteravonden. Stook je in een openhaard dan is een bijkomend voordeel dat eikenhout heerlijk ruikt.

Bij HaardGoud hebben wij een beperkte voorraad aan eiken haardhout beschikbaar, dus wees er snel bij!

Naast enkel eikenhout, verkopen wij ook een handige mix met beuk. Deze combinatie heeft 2 harde houtsoorten bij elkaar. Een andere mix die wij verkopen is de mix met beuken en essen. Het voordeel van deze mix is dat je met essenhout het vuur kan aanmaken en later eenvoudig eiken en beuken kan toevoegen zodat het hardere houtsoort direct goed vlam kan vatten.

Nederlands eiken en Amerikaans eiken

In Nederland zijn meerdere soorten eiken. Nederlands eiken valt onder de houtsoort Europees eiken en wordt ook wel zomereiken genoemd. Nederlands of Europees eiken is over het algemeen iets grover van structuur dan Amerikaans eiken en tevens wat harder en zwaarder. Met het branden merk je hier vrij weinig van en daarmee zijn de verschillen als stookhout vrij minimaal te noemen. Het Nederlandse of Europees eiken zal iets langer branden en is iets lastiger aan te krijgen.

Eikenhout openhaardhout eigenschappen

Eiken haardhout is net als beukenhout één van de hardere houtsoorten. Eik brandt langdurig en geeft een hoge warmte af.
In verhouding met andere houtsoorten die wij verkopen, zoals berken en essenhout brandt het eikenhout veel langer. Het ontsteken van een goed haardvuur met eikenhout vereist wel even wat tijd. Echter, als eikenhout eenmaal brandt heb je voor een langere periode een heerlijk warm vuur.

Eikenhout prijs

Als het kachelhout wat wij verkopen, leveren wij gestort. Een order leveren wij in een handige bigbag op pallet. Order van 2,5 en 3,5 kuub gestort leveren wij gestapeld op pallet. Afhalen in Katwijk kan natuurlijk ook. In dat geval kunnen wij het hout in je aanhanger of auto leggen.

De eikenhout prijzen zijn over het algemeen iets hoger dan die van andere houtsoorten die wij verkopen. Dit komt vooral omdat het hout schaarser is in de verkrijging en de voorraad sneller uitverkocht raakt. De prijzen over de tijd heen zijn vrij stabiel te noemen en wij hanteren een eerlijke prijs. Dit houdt in dat al het hout de hoogst mogelijke kwaliteit heeft en de juiste droogte. Tevens is in de prijs altijd het transport inbegrepen, dus geen verrassingen achteraf.

Natuurgedroogd en van Nederlandse bodem

Als het kachelhout wat bij HaardGoud wordt verkocht komt van Nederlandse bodem en is zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt. Wij kopen de eikenstammen zelf in en kloven machinaal daar houtblokken van. Dit hout is perfect te gebruiken als stookhout. Wij garanderen de hoogst mogelijke kwaliteit en alle houtblokken zijn op dezelfde maat gekloofd waardoor het ideaal te stapelen is in je houtopslag of in huis.

Eiken stookhout kopen?