Berkenhout

De eigenschappen van berkenhout haardhout zijn:

✅  Zachte houtsoort
✅  Snel brandend
✅  Hoge warmte afgifte
✅  Laag vochtpercentage van tussen de 10% en 15%
✅  Mooi vlammenspel
✅  Afmeting van de houtblokken standaard op 25cm, dus ideaal te stapelen

Berken haardhout kopen online

Berken haardhout is het perfecte stookhout voor een avondje bij de kachel in de herfst of de winter. Ook voor de vuurkorf op een lente of zomeravond is berkenhout erg geschikt.

Bij HaardGoud hebben wij een ruime voorraad aan berken haardhout beschikbaar.

Ons berken stookhout wordt geleverd in een handige bigbag op een pallet. Onze transporteur brengt je bestelling zo dicht mogelijk bij de plek die jij wenst. Geef bij je bestelling in het opmerkingenveld aan waar jij je hout geplaatst wilt hebben.

Berkenhout openhaardhout eigenschappen

Berken haardhout is in Nederland één van de meest populaire stookhout soorten. Het is een snel brandend houtsoort doordat het vrij zacht is.
In verhouding met andere soorten die wij verkopen, zoals eikenhout en beukenhout brandt het berkenhout minder lang. Dat geeft weer het voordeel dat je voor een mooi haardvuur voor een korte periode vrij snel met dit houttype kunt stoken.

Op een rijtje zijn de eigenschappen van berkenhout brandhout als volgt:

✅  Zachte houtsoort
✅  Snel brandend
✅  Hoge warmte afgifte
✅  Laag vochtpercentage van tussen de 10% en 15%
✅  Mooi vlammenspel
✅  Afmeting van de houtblokken standaard op 25cm, dus ideaal te stapelen

Berkenhout prijs

Wij leveren al het kachelhout wat wij verkopen gestort. De variant van 1 kuub leveren wij standaard in een bigbag zoals ook in bovenstaande productvermelding is te zien. De varianten van 1,5 en 2 kuub leveren wij in een stevige kartonnen verpakking. De bestelling wordt altijd op een pallet geleverd, wat eenvoudig is voor de transporteur om de vracht in- en uit te laden.

De berkenhout prijzen zijn vrij stabiel en wij hanteren een eerlijke prijs. Dit houdt in dat al het hout de hoogst mogelijke kwaliteit heeft en de juiste droogte. Tevens is in de prijs altijd het transport inbegrepen, dus geen verrassingen achteraf.

Bekijk hier het aanbod en de prijzen 

Milieuvriendelijk natuurgedroogd van Nederlandse bodem

Al het kachelhout wat bij HaardGoud wordt verkocht komt van Nederlandse bodem. Wij kopen de stammen zelf in en kloven machinaal daar houtblokken van. Dit hout is perfect te gebruiken als stookhout. Wij garanderen de hoogst mogelijke kwaliteit en alle houtblokken zijn op dezelfde maat gekloofd waardoor het ideaal te stapelen is in je houtopslag of in huis.

Berken stookhout kopen?