Over ons

Bij HaardGoud hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij werken met veel plezier om onze klanten blij te maken met een mooi product.

Al tientallen jaren is er vanuit onze locatie in Katwijk aan Zee een levendige handel in levende producten. Het begon allemaal met het opzetten van een tuinderij waar vele tulpen, calla’s, lelies en andere soorten bloemen zijn geteeld.  Later is er ook een landwinkel gestart waarbij ook zelf veel fruit wordt geteeld.

Terug naar hoe het begon

Het ontstaan van de huidige handel in stookhout gaat echter nog verder terug. Al voor de Tweede Wereldoorlog was de grootvader van één van de eigenaren actief met een brandstoffen en kolenhandel aan de Varkevisserstraat in Katwijk aan Zee. Deze handel was een begrip in de buurt en menigeen heeft hier zijn of haar brandstoffen voor het verwarmen van de woning gekocht.

Waar steeds meer mensen overgingen op centrale verwarming en er geen directe opvolging binnen het bedrijf was werd de handel langzaamaan minder, maar een trouwe klantenkring bleef bestaan en werd ook trouw bediend.

Na verloop van tijd heeft één van de eigenaren van het huidige HaardGoud, Arend van Duijn, de laatste klanten overgenomen en is van daaruit weer actief brandhout gaan verkopen.

Meer vraag dan aanbod

De vraag naar brandhout zien wij hard toenemen. Waar in 2017 nog veel met de hand werd gekloofd zagen wij in dat dit voldoende zou zijn om de vraag aan te kunnen. Er is daarom geïnvesteerd in een machine om volautomatisch te kunnen kloven. Hoe dit te werk gaat is hier te lezen en zien.

HaardGoud team

Al het haardhout wordt sinds begin 2018 verkocht vanuit het bedrijf HaardGoud B.V.

De drijvende krachten achter het bedrijf zijn Aart Wallet, Arend van Duijn en sinds eind 2018 is ook Hugo van Duijn mede eigenaar. Aart houdt zich bezig met alle administratie, de webshop en alle marketing. Arend is verantwoordelijk voor de inkoop en het productieproces en de distributie. Hugo regelt veel operationele zaken zoals het kloven en beheren van het droogproces van het hout en logistieke zaken zoals bezorging in de regio en het klaarzetten van bestellingen voor de transporteur. Door de bundeling van onze expertises kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn en verder bouwen aan de groei van HaardGoud.

Aart Wallet Arend van Duijn
Links Aart Wallet en rechts Arend van Duijn
Hugo van Duijn
Hugo van Duijn tekent hier als nieuwe vennoot bij HaardGoud BV (20-12-2018)