Geplaatst op Geef een reactie

Haardhout voor je hottub nodig?

Het leven gaat snel. Wil je onthaasten en de oase van rust weer voelen?

Zet een houtgestookte hottub in de achtertuin. Een ervaring en beleving! De combinatie van knisperend hout in de kachel, warm water en geur van het hout brengt je geest in andere sfeeren.

Haardhout voor je hottub nodig? Berkenhout haardhout en essenhout haardhout zijn het meest geschikt.

De houtgestookte hottub is van origine een Scandinavisch product. Geïnspireerd op de natuurlijke warmwaterbronnen in Scandinavië is het idee van een warm houten bad ontstaan. In Zweden, Noorwegen en Finland is de hottub met houtkachel niet weg te denken uit de tuin. In de rest van Europa worden inmiddels ook al steeds meer tuinen voorzien van een houtgestookte hottub.

Haardhout hottub
Foto: Vakantiehuis Peelhoven – Vaste klant van Haardgoud

Hottub met houtkachel geeft je een boost

  • In het warme water van de hottub worden jouw spieren tot 90% ontlast van hun werk en inspanning. Hierdoor kom je geheel tot rust.
  • Ervaar minder stress en angst. Het warme water van de hottub helpt om de stress van een drukke werkdag achter je te laten.
  • De combinatie van warm water en eventuele jets zorgen voor een betere fysieke en emotionele staat.
  • Je slaapt dieper en vaster wanneer je voor het slapen gaan even extra tijd neemt om te ontspannen.

Verschil tussen een houtgestookte hottub en een whirlpool, spa & bubbelbad

Een hottub en een bubbelbad worden vaak ten onrechte door elkaar gehaald. Er zitten namelijk grote verschillen tussen deze twee producten. Een bubbelbad maakt gebruik van stroom om het water te verwarmen en warmt zo’n twee graden per uur op. Dit kan betekenen dat het opwarmen van 5 naar 37 graden ruim 16 uur kan duren.

Een hottub gebruikt een houtgestookte houtkachel voor het verwarmen van het water en is binnen ongeveer 2 uur op een heerlijke temperatuur. Het bubbelbad zal dus altijd op (kracht)stroom aangesloten moeten zijn, daar waar de houtgestookte hottub in principe geen stroom hoeft te verbruiken om op te warmen.

Welk haardhout te gebruiken voor de hottub?

Om het water snel op temperatuur te krijgen heb je veel vlam en snelle warmte nodig. De ervaring leert dat snel brandend hout hiervoor het beste gebruikt kan worden. Wanneer het bad de eerste keer op temperatuur is gebracht zal het heel langzaam afkoelen. De ervaring is dat dit ca. 6 graden per 24 uur is afhankelijk van de buitentemperatuur en isolatie van de hottub.

Wat belangrijk is dat droog hout gebruikt wordt voor een optimale verbranding. Hierdoor komt er nauwelijks rook vrij waardoor de woonomgeving ook geen overlast zal ervaren.

Haardhout voor je hottub nodig? Haardgoud heeft het ideale hout, mooi compact  en wat heel makkelijk te stoken is in de houtkachel van een hottub. Berkenhout haardhout en essenhout haardhout zijn het meest geschikt.

Dit artikel is tot stand gekomen door medewerking van onze klant Vakantiehuis Peelhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.